Hvem er A/B Kirsebærhaven?

AB Kirsebærhaven i Bjæverskov er en andelsforening bygget i 1987. Det er en statsfinansieret andelsforening. Det betyder, at staten og kommunen har været med til at betale renteudgifterne på det oprindelige lån, der udløb i december 2011.

At være statsfinansieret betyder, at andelsforeningen har været underlagt særlig lovgivning. Derfor var Kirsebærhaven medlem af Byggeskadefonden og fulgte den lagte vedligeholdelsesplan i de første 20 år, hvor Byggeskadefonden dækker. Foreningen arbejder herefter en drif og vedligeholdeses plan, frem til år 2027

Andelsforeningen står for den udvendige vedligeholdelse og beboerne den indvendige. Når der handles følges de gældende love suppleret med de vedtagelser, der er sket på generalforsamlinger. Det betyder, at der f.eks. skal være et velholdt fyr i boligen, samt hårde hvidevarer, som er: komfur, emhætte, køleskab og fryser. Beboerne har ansvaret for den løbende vedligeholdelse af fyret efter de gældende vejledninger for serviceeftersyn samt tilhørende skur.

Der blev i efteråret 2007 startet et større udvendigt vedligeholdelsesarbejde. Nye gavle, rem, stern, tagrender, kviste m.m. Finansieringen skete via et ”nedsparingslån”. Der blev hjemtaget et Cibor6 lån stort kr. 2,5 mio.kr. Samtidigt blev etableret en kassekredit, som en del af pakkeløsningen under byggeprojektet. På generalforsamlingen i marts 2007 blev det samtidigt besluttet at prisfastsættelsen skulle skifte fra anskaffelsesprisen til den kontante ejendomsvurdering. Der blev søgt og bevilget skattefritagelse for lånet gældende for både andelsforeningen og de enkelte beboere. Byggesagen blev afsluttet med succes i 2009.

Bebyggelsen er energimærket i klasse ”c”.

Foreningen omlagde i december 2018 sine 2 lån, gennem Sparekassen Sjælland og DLG. Således er der nu et realkredit lån i foreningen på 7.775.666,26 på en nom. rente på 2 %, lånet er afdragsfrit indtil 1-10 2028.

Bestyrelsen og beboernes strategiske valg fra december 2018

Der ønskes en rimelig sikkerhed for, at boligerne kan sælges til maksimalpriserne

Der ønskes en lav husleje, mens boligmarkedet finder et nyt stabilt leje

Der viser sig fortsat at være sunde, idet boligerne fortsat er attraktive i handel.

Hvor mange er vi?

Bebyggelsen består af 29 boliger. Boligerne er rækkehuse. Der er 9 blokke med 3 boliger i hver og 1 blok med 2 boliger. Der er 3 størrelse boliger. Disse er henholdsvis 76, 86 og 96 kvadratmeter. Enkelte boliger har udestue. Der må dog ikke bebygges flere på arealerne. Nogle har overdækkede terrasser. Der kræves tilladelse til disse – både af bestyrelsen og kommunen.

De små haver

Der er små haver til alle boliger. Det gælder både forhaver og baghaver. Med hensyn til indretningen af forhaverne, skal der tages hensyn til, at nogle forhaver ikke er ”ens egne”, idet de også er gangarealer for de to næste boliger. Gæster og posten bl.a. skal kunne komme frem til alle.

Regler

Andelsforeningen har udover sine egne vedtagelser en husorden. Den findes i Grundejerforeningen Kirsebærhavens vedtægter. Andelsforeningen er medlem af grundejerforeningen, og udgifterne er indeholdt i huslejen. Administrator for begge er advokatfirmaet Svendsen i Haslev.

Hvad er jeg selv ansvarlig for?

Jeg skal selv tilmelde mig den fælles antenne, der er YouSee og el hos SEAS-NVE.

Vis hensyn.

Alle opfordres til at udvise godt naboskab – dvs. man tager hensyn til sine naboer og genboer. Sammenholdet i andelsforeningen giver en stor tryghed i dagligdagen. Bestyrelsen anviser til andelsforeningens & grundejerforeningens gældende vedtægter

ABF

Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF) er en uafhængig og landsdækkende interesseorganisation, som har til formål at varetage private andelsboligforeningers interesser. Som medlem opnår vores forening en lang række fordele, f.eks:

Gratis juridisk og økonomisk rådgivning
Kurser indenfor ledelse, økonomi og jura
Politisk interessevaretagelse
Lokale medlemsarrangementer
Medlemsbladet ABFnyt

Læs mere på ABF's hjemmeside

Kontakt Bestyrelsen

Benyt formularen nedenfor til at sende en mail til bestyrelsen. Formularen bør ikke bruges til henvendelser af hastende karakter, da der kan gå op til et par uger før bestyrelsen er samlet og kan svare.

P.B.V.

Christian Anderen - formand

mail. imca@mail.tele.dk

Felter med * skal udfyldes.

Christian Andersen Kirsebærhaven 54

imca@mail.tele.dk